Site Menu


Små Historier om Morsø

I det følgende beskrives nogle små sjove virkelige historier om Morsø produkter.

Sidder du inde med lignende historier, du mener vil være egnet til vor lille side, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.


En af vore kunder i North Carolina blev ramt af oversvømmelse fra orkanen Ivan sidste år. Hans værksted - og hans Model EH - var under næsten en meter vand.

Efter omhyggeligt at lade EH maskinen tørre ud ( ikke den fodbetjente model, men EH ) gennem to uger, var det kun nødvendigt at udskifte tænd/sluk kontakten.

Omsorgsfuld kunde og god maskine - ikke nødvendigt at nævne, at hans forsikringsselskab var glad.


Under en messe i New York, kommer en mand hen til os og fortæller om hvor dejlig en maskine Morsø F er. Vi er naturligvis glade for hans reaktion, men må trække lidt på smilebåndet, da han fortæller følgende: 

Hans far købte en Morsø F for ca. 30 år siden for omkring USD 550,-. Kunden har nu arvet maskinen, der er blevet brugt flittigt i årenes løb, men har nu solgt sin gamle Morsø F maskine for at købe en ny. "Jeg solgte min gamle maskine omkring 1996 for USD 975,-. Bedre end at have pengene i banken.", mente han....


På Autumn Fair i Birmingham i 1998 kommer en mand hen for at spørge om reservedele til sin gamle Morsø F listeklipper. Det er jo en ældre model, mener han, og vi beder om maskin nummeret.

Det viser sig at maskinen har forladt vor fabrik i 1950, og ifølge kunden fungerer den stadig yderst tilfredsstillende.

Han fik sine reservedele.


En dame i London købte for nylig ( december 1998 ) en brugt Morsø F listeklipper.

Hun forespurgte os om vi kunne være behjælpelig med en instruktionsbog til en listeklipper nr. 1394.

Vi fandt ud af at maskinen blev sendt til London 17 maj 1952 og kostede på daværende tidspunkt DKK 843,-.

Kunden havde købt maskinen for GBP 400,- ( ca. DKK 4.400,- )...


En mand i Louisiana har en Morsø F listeklipper der var involveret i en alvorlig brand i 1988.

Han har på grund af branden selv lappet lidt på maskinen for at få den til at fungere igen, men i december 1998 sendte han alligevel bud efter nogle reservedele.... "Mine egne reparationer varer jo ikke evigt...", som kunden fortæller...


Hr. Nestor fra Puerto Rico har en Morsø F, serie no. 8.245 - årgang 1968 - der stadig virker upåklageligt.

I 1989 ramte orkanen Hugo som bekendt Puerto Rico og jævnede desværre hr. Nestor's hus til grunden. På nær een ting - hans Morsø listeklipper.... Listeklipperen blev godt nok lidt rusten, men da det blev fjernet så den ud som ny igen.

D. d. har hr. Nestor lige købt et sæt knive, og som man derfor kan regne ud, bliver # 8.245 såmænd stadig brugt.


En herre kommer hen til vor stand i Birmingham og fortæller at han har haft sin Morsø listeklipper i mere end 30 år ( og den fungerer selvfølgelig stadig som var den ny.... ) Og historien bag købet er følgende:

For 31 år siden blev han gift, og sammen købte de en lejlighed, men de havde ikke råd til møbler fordi manden skulle have sin Morsø før sine møbler. Derfor måtte de jo sove på gulvet et par måneder, for de kunne jo ikke få begge dele.....
( Navn og adresse er selvfølgelig os bekendt )