Site Menu


Oftest Stillede Spørgsmål

Vi har samlet en list over de oftest stillede spørgsmål herunder. Findes svaret på Deres forespørgsel ikke, er De velkommen til at kontakte os.

Skal jeg slibe mine underknive ?

Nej - de kan ikke slibes korrekt, da der i givet fald bliver ændret på målene i underknivene. Da hvert sæt underknive er tilpasset listeklipperen på nøjagtigt mål, er det desværre nødvendigt at udskifte underknivene, såfremt det er disse der er problemet.

Min en-fasede Morsø EH listeklipper slår somme tider ud.

Tjek om antallet af amperer er korrekt. Den lille sorte knap i nederste højre hjørne af styringen skal stå på 10. Ydermere skal du være sikker på at du ikke bruger en ekstra forlængerledning fra maskinen til stikkontakt.

Min Morsø EH står somme tider og vil ikke køre frem.

Tjek on der er en løs forbindelse i højre trykkontakt, ( kontakten skal "klikke" når du aktiverer den ), eller tjek om der er et relæ der skal skiftes.

Hvordan skifter jeg knive på min Morsø listekliper ?

Det er ingen let løsning, men kun hårdt arbejde. Du skal være meget omhyggelig med at sikre at knivene er monteret korrekt. Og det kan tage tid. Lang tid, og sørg nu for at passe på fingrene. Der må under ingen omstændigheder være mellemrum mellem knivene.

Hvornår skal jeg slibe mine knive ?

Det kommer helt an på kvaliteten af det træ / plastik du arbejder med. Det kan være alt fra 1.000 - 100.000 klip. Vi kan kun sige, at når du ikke længere er tilfreds med resultatet, er det tid til at slibe knivene ( og må vi anbefale at du altid har et ekstra sæt knive liggende, så du ikke går i stå med arbejdet mens knivene er til slibning... ).

Hvem kan slibe mine knive ?

Vi kan gøre det, men vore distributører kan også gøre det. Vi har udviklet en slibemaskine, der står hos de fleste af vore distributører, så de kan slibes på den rigtige måde.

Hvordan klippes en liste ?

Listen placeres i maskine, og falsstøtterne indstilles efter listen. Listen kan klippes enten af to gange, eller "stykke for stykke" klip. Listestørrelsen bestemmer som regel, hvor mange klip der skal bruges. Jo bredere liste, desto flere klip. Bevægelsen af knivhovedet gøres med håndtaget, der sidder forrest på listeklipperen. Uanset hvor smal en liste er, skal den altid klippes ad to gange, hvor det sidste klip er det såkaldte "finsnit". Dette sidste snit efterlader fladen af listen fuldstændig ren og glat.